Årets store højdepunkt er nu afviklet. VM i Thisted. Jeg tror, jeg på alles vegne, kan skrive at arrangementet var fantastisk. Der manglede ikke noget. Drengekor, der sang nationalhymner ved åbningsceremonien, jazzmusik, når vi kom i havn, gode madpakker, bare for at nævne nogle eksempler.

                                Det ser godt ud, når der ligger 65 H-både ved samme bådebro.

Arrangementet startede mandag med en tune up sejllads og åbningsceremoni. Tirsdag blev der sejlet tre sejladser. Alle sejladser bestod af to opkryds og to lenseben og varede ca. 90 minutter, så vi blev fysisk udfordret, idet der var rigeligt med vind. Det var første gang vi har prøvet, at skulle starte en kapsejlads sammen med 65 andre både. Starten er meget afgørende, idet det kan være svært, at sejle sig frem, når der hele tiden ligger andre både foran og ødelægger den vind, vi skulle bruge til at sejle med.
Desværre ødelagde vi vores spiler i tredje sejlads, hvor vi faktisk havde fået en god start og lå godt placeret ved første lenseben. Vi valgte at udgå af denne sejlads, så vi kunne komme i havn og få spileren repareret. Vi var heldige, at Ole sejlmager var klar til at hjælpe, hvilket betød, at vi var klar til at sejle igen om onsdagen.
Onsdag blev der sejlet to sejladser. Vores placeringer blev bedre og bedre i takt med, at vi fandt ud af, hvordan vi skulle starte i sådan et stort felt af både.
Torsdag var der stort set ingen vind. Det havde vi åbenbart opbrugt de to foregående dage. Men lige pludselig blev udsættelsen skudt ned, som det hedder, og vi fik alligevel en sejlads den dag. Desværre gik det ud over aften arrangementet, som bl.a. bestod af koncert med Lars Lilholt. Men vi var jo kommet for at sejle...

    Her er DEN 296, den med den fede røde stribe. Vi reklamerede for nordiske mesterskaber, når vi var i havn.

Fredag som var sidste dag med sejladser, blev der afviklet tre sejladser. Vinden var kommet igen. Men aftog langsomt i løbet af dagen. Grunden til at jeg nævner vinden, er fordi vi ikke på nuværende tidspunkt, er så gode i hård vind.
Dagens anden sejlads blev vores bedste sejlads. Vinden var aftaget en smule og vi fik en god start. På første opkryds, kunne vi se, at det var en god beslutning, at vi startede ved det læ mærke. Da vi kom op til topmærket, var vi tredje båd og sejladsen endte med en sjette plads.
Alt i alt blev vi placeret som nummer 44 ud af 65 startende både. Måske havde vi sat næsen op efter en lidt bedre placering. Men i det samlede resultat, lå vi foran en del af de Danske både, som havde slået os til DM. Så vi er alt taget i betragtning rimeligt godt tilfredse med vores første deltagelse ved et VM.

    Billedet viser de tre bedste både, ved VM 2013. Vinderen blev Claus Høj Jensen med besætning. Tillykke med det!

Det var en stor oplevelse at være med til VM i Thisted. Tak til Thisted Sejlklub og Amtoft Lystbådelag for deres flotte stævne.
Der skal her til slut også lyde en tak til vores støtter, som gjorde det muligt for os at deltage.
Næste udfordring bliver VM-udtagelsesstævnet i Bogense den 24.-25. august 2013. og som rosinen i pølseenden NM i Brejning den 13.-15. september 2013.