Comwell Keller Park Cup 2015 i Brejning
Oven på en sæson med koldt blæsende vejr, undtagen DM i Vejle :-), var det dejligt at slutte denne sæsons VM-udtagelses stævner af med en weekend med perfekt kapsejladsvejr. Solskind og vind omkring 4-8 m/s. Stævnet i Brejning var godt, banerne lå fint. Når vinden kommer fra sydvest, er der altid ustabil vind ud fra Brejning Hoved. Det var der også denne gang. Svært at sejle under disse vindforhold. Men det er jo ens for alle.
Den båd der havde bedst styr på vindforholdene var SWE 591 med Henrik Edman fra Limhamn som rorsmand. Herunder ses de tre besætninger der blev bedst placeret ved Comwell Keller Park Cup 2015.

Grattis SWE 591, men også tillykke til DEN 535 og DEN 597.       

Vi blev sammenlagt nummer 20 ud af 27 deltagende både. Ikke en placering vi er glade for, men det rakte til at vi igen fik prisen for bedst placerede båd under sejlnummer 400 på den danske rangliste. Prisen som uddeles til de lidt ældre både. Så har vi også noget at sejle om. "Den Grimme Ælling" er fra 1978 og har altid sejlet kapsejlads, hvilket hun også bærer præg af. Hun er lidt blød i glasfiberen. Der kommer derfor meget let smilehuller ved røstjernene, når riggen spændes op til hård luft. Selv ved mellem trim slasker under- og overvant på krydset i læen. Vi er derfor, som Steffen siger, mest farlige i let og mellem luft. Når det blæser kan vi ikke rigtigt følge med.
Som noget nyt ved stævnet i år, havde Claus Høj Jensen tilbudt, at give råd og vejledning i trim af H-båden på vandet uden for Brejning Havn fredag eftermiddag. Dette tilbud tog vi og en håndfuld andre H-både selvfølgelig imod. Det var meget lærerigt, og vi takker for rådene. Claus Høj Jensen prøvede at styre "Den Grimme Ælling" og hun fik en god kritik. Hvilket jo betyder, at det efterhånden kun er op til besætningen, hvis vi skal blive mere stabile :-). Nå ja, og maden fra Hotel Comwell Keller Park var der rigeligt af!

Ellers var sæsonen for H-bådende på Vejle Fjord rigtig god. Vores trofaste dommere på vandet om torsdagen i Vejle, har gjort et godt stykke arbejde. Tak for det! Håber I tager en sæson mere.
Herunder ses de ni mandskaber, der kvalificerede sig til VM i Helsinki 2016.

Ranglistens ni bedste skippere. God tur til VM i Finland.  

Læg mærke til, at det altså er fire mandskaber fra Vejle. Tillykke til jer.
DEN 296 "Den Grimme Ælling" kommer til næste sæson og kæmper mod jer igen på Vejle inderfjord. Dejligt at vi hver torsdag næsten kan samle 15 H-både til start. Men vi vil godt være flere, ikke!
Der kom i denne sæson en båd der er hjemmehørende i Struer og en fra Nappedam og sejlede med om torsdagen. Fedt med al den gode konkurrence. Det giver jo bedre sejlere på den lange bane.
Torsdag den 24. september 2015 er sidste torsdagsejlads. Håber vi ses..