VM på Gardasøen
Hold da op, hvor er der smukt ved Gardasøen......
Der kom ikke nogen opdateringer fra os, mens vi var til VM ved Gardasøen. Tid og dårlig internetforbindelse gjorde det umuligt, at lave indlæg på vores hjemmeside dernedefra.
Men nu er det blevet tid til lidt info og nogle indtryk fra en oplevelse af de helt store.

H-bådene ved Malcesine havns nye flydebro.

Vindforholdene på Gardasøen gjorde, at der først skulle sejles om eftermiddagen. Vinden blæser lidt om morgnen fra nord, så drejer den omkring middagstid til en sydlig vind, som så er der til sidst på eftermiddagen, inden den dør igen om aftenen. Så vi skulle først sejle om eftermiddagen. Her blev der sejlet tre sejladser, når det var muligt. Den sidste dag var der regn og torden, som bevirkede at det blæste fra øst. Gardasøen er for smal ved Malcesine, så der kunne ikke sejles, idet banerne ifølge vores klasseregler her ville blive for korte.
Vindforholdene viste sig at være lidt specielle, idet der ikke var så meget vind midt ude på søen og der derfor skulle sejles på kanterne. Dette gav lidt trængsel på kanterne, når ca. 70 H-både skal krydse på banens ene fløj. Startlinen var lidt kort, så der var lidt kaos i de første starter. Det resulterede i, at der uvilkårligt var nogle både, der måtte starte i anden eller tredje række.
Temperaturen ved Gardasøen i den uge vi sejlede VM, lå mellem 32-38 grader Celsius lidt over det normale, så de fleste havde det varmt. Det skal tilføjes, at det ikke var meget bedre om natten, godt at aircondition er opfundet og installeret på de værelser, hvor vi boede.
Vi synes ikke det var let og det kan også ses af vores samlede resultat, som blev en 57. plads ud af 70 startende både. Vi kan dog trøste os med, at der trods den lidt skuffende placering, var fem Danske både efter os. Noget vi især glæder os over er, at det igen lykkedes af få en Dansk verdensmester. Tillykke til Claus Høj Jensen med besætning, som for 3. gang i træk blev nummer 1. Nu er de oppe på 5 stk. Flot!.
Noget der også er super flot er, at DEN 569 med Claus Hovgaard som rorsmand blev nummer 3. og altså fik bronze. Tillykke med det.

Claus, Morten og Henrik fra DEN 569 måtte også i baljen. Dejligt at blive nummer 3!

DEN 569 sejler til dagligt ud fra Neptun i Vejle, så vi synes selvfølgelig, at det er ekstra dejligt, at det var nogle næsten lokale der fik succes.
Alt i alt var det et godt stævne, og en stor oplevelse at være med til VM på Gardasøen. Tak til Peter Brix, der var "stand in" for vores ellers trofaste fordækkere. Tak til alle jer der støtter os, og tak for wildcardet, som gjorde det muligt for os, at få denne dejlige oplevelse med.

Næste udfordring for DEN 296 "Den Grimme Ælling" er VM-udtagelsesstævnet i Bogense den 22. august 2015, som er årets andensidste VM-udtagelsesstævne i dette års serie. Vi ses.